Skip to main content
  • Elkaar ontmoeten in de Dorpskerk

    Privacybeleid

    Dorpskerk Berkel & Rodenrijs

Zo gaan wij om met je gegevens

Wij zijn ons ervan bewust dat je vertrouwen stelt in ons. Wij zien het daarom als onze verantwoordelijkheid om je privacy te beschermen. Op deze pagina laten wij je weten welke gegevens we verzamelen als je onze website gebruikt, waarom we deze gegevens verzamelen en hoe we hiermee je gebruikservaring verbeteren. Zo weet je precies hoe wij werken.

Dit privacybeleid is van toepassing op de website en online-diensten van de Hervormde Gemeente Berkel en Rodenrijs. Door gebruik te maken van deze website (www.hervormdberkel.nl) geef je aan het privacybeleid te accepteren. De Hervormde Gemeente Berkel en Rodenrijs respecteert de privacy van alle gebruikers van haar website en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die je ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld.

Ons gebruik van de verzamelde gegevens

Gebruik van onze digitale diensten

Wanneer je je aanmeldt voor een van onze diensten vragen we je om persoonsgegevens te verstrekken. Deze gegevens worden gebruikt om de dienst uit te kunnen voeren. De gegevens worden opgeslagen op eigen beveiligde servers van de Hervormde Gemeente Berkel en Rodenrijs of die van een derde partij. Wij zullen deze gegevens niet combineren met andere persoonlijke gegevens waarover wij beschikken.

Giften

Om de functionaliteiten op de giftenpagina van de Hervormde Gemeente Berkel en Rodenrijs te kunnen gebruiken, worden persoonsgegevens opgeslagen. Dit gedeelte is alleen bedoeld voor gemeenteleden of gastleden. Deze gegevens worden gebruikt om de dienst uit te kunnen voeren. De gegevens worden opgeslagen op eigen beveiligde servers van de Dorpskerk of die van een derde partij. Bovendien kun je te allen tijde bij het kerkelijk bureau opvragen welke gegevens zijn vastgelegd.
Om deze dienst uit te voeren vragen wij je de volgende gegevens aan ons te verstrekken: aanhef, voornaam, achternaam, e-mailadres en telefoonnummer.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Je kunt een verzoek tot inzage, correctie of verwijdering sturen naar de ledenadministrateur van de Hervormde Gemeente Berkel en Rodenrijs. De Hervormde Gemeente Berkel en Rodenrijs zal uiterlijk binnen vier weken op je verzoek reageren.

Communicatie

Wanneer je berichten naar ons verzendt, is het mogelijk dat we die berichten bewaren. Soms vragen wij je naar je persoonlijke gegevens die voor de desbetreffende situatie relevant zijn. Dit maakt het mogelijk je vragen te verwerken en je verzoeken te beantwoorden. De gegevens worden opgeslagen op eigen beveiligde servers van Hervormde Gemeente Berkel en Rodenrijs of die van een derde partij.

Cookies

Onze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikerservaring en het goed laten functioneren van de website.

Google Analytics

Wij gebruiken Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers onze website gebruiken. Wij hebben Google niet toegestaan de verkregen Analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten. Wij laten de IP-adressen anonimiseren.

Cookies uitzetten

De meeste browsers zijn standaard ingesteld om cookies te accepteren, maar je kunt je browser opnieuw instellen om alle cookies te weigeren of om aan te geven wanneer een cookie wordt verzonden. Het is echter mogelijk dat sommige functies en services, op onze en andere websites, niet correct functioneren als cookies zijn uitgeschakeld in je browser.

Doeleinden

We verzamelen of gebruiken geen informatie voor andere doeleinden dan de doeleinden die worden beschreven in dit privacybeleid tenzij we van tevoren je toestemming hiervoor hebben verkregen.

Derden

De informatie wordt niet met derden gedeeld. In enkele gevallen kan de informatie intern gedeeld worden. Onze werknemers/ vrijwilligers zijn verplicht om de vertrouwelijkheid van je gegevens te respecteren.

Veranderingen

Deze privacyverklaring is afgestemd op het gebruik van en de mogelijkheden op deze website. Eventuele aanpassingen en/of veranderingen van deze website, kunnen leiden tot wijzigingen in deze privacyverklaring. Het is daarom raadzaam om regelmatig deze privacyverklaring te raadplegen.

Privacybeleid foto’s en video's

Beelden geven veel meer weer dan woorden. Zij geven sfeer weer en maken de site aantrekkelijker. Door gebruik van foto’s en video's wil De Dorpskerk toegevoegde informatie meegeven. De foto’s en video's worden uitsluitend gebruikt op de website van de Hervormde Gemeente Berkel en Rodenrijs of voor intern gebruik en zijn niet bestemd voor verdere publicatie en/of vermenigvuldiging.

Bezwaren tegen een foto of video op de website van de Hervormde Gemeente Berkel en Rodenrijs

In verband met de bepalingen betreffende de schending van het portretrecht en/of de schending van de privacywetgeving (Wet bescherming persoonsgegevens) zullen foto’s altijd op verzoek van betrokkene verwijderd worden. Zodra de redactie je schriftelijke aanvraag binnenkrijgt, wordt na controle van de gegevens de foto verwijderd. Je krijgt van de Hervormde Gemeente Berkel en Rodenrijs een schriftelijk reactie naar aanleiding van je bezwaar.

Links naar andere websites

Onze website bevat links naar websites van derden die mogelijk andere voorwaarden kennen voor de verwerking van je persoonsgegevens. Wij hebben geen invloed op de verwerking van je persoonsgegevens via websites van derden.

Beveiliging

De Hervormde Gemeente Berkel en Rodenrijs neemt de bescherming van je gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. www.hervormdberkel.nl is de website van de Hervormde Gemeente Berkel en Rodenrijs en maakt gebruik van een betrouwbaar SSL-certificaat om te borgen dat je persoonsgegevens niet in verkeerde handen vallen.
Als je de indruk hebt dat je gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, of wanneer je meer informatie wenst over de beveiliging van door ons verzamelde persoonsgegevens, neem dan contact op.

Opname kerkdiensten

Gemeenteleden die niet bij de kerkdiensten aanwezig zijn, bieden wij de mogelijkheid om via kerktelefoon de kerkdienst te volgen. Bij het maken van de opname proberen wij een zorgvuldig evenwicht te vinden tussen de privacy van de bezoekers van de kerkdienst en de betrokkenheid van de luisteraar bij de kerkdienst.

Koppeling met derden

Als een gebruiker gegevens die worden verzameld via de website deelt met toepassingen van derden, zoals andere platformen of apps, dan zijn op de verwerking daarvan door deze derden uitsluitend de privacy policies van die derden van toepassing. Hieronder is mede begrepen, maar daartoe niet beperkt, het openbaar delen via social media. De Hervormde Gemeente Berkel en Rodenrijs heeft op hun gegevensverwerking helaas geen invloed.

Contact details

www.hervormdberkel.nl is een website van de Hervormde Gemeente Berkel & Rodenrijs en is als volgt te bereiken.

De Dorpskerk
Postbus 147
2650 AC Berkel & Rodenrijs
tel: 010 - 5112929

Zie ook: contact

Laatst aangepast 9 augustus 2023