header-05.jpg

Hoeveel likes heb jij?

Uit de jeugdienstvan 25 november 2018

Op Social Media, op school en vriendengroepen doen mensen zich vaak anders voor dan ze werkelijk zijn: Het lijkt, door alles wat gepost wordt, alsof iedereen goed en mooi is, leuke dingen doet, nooit onzeker of bang is, maar... hoe ben jij écht? Laat jij jezelf zien zoals je echt bent?

God geeft ons likes voor hoe we écht zijn! Hij kent ons, Hij heeft ons gemaakt en Hij houdt van ons!!

Omdat het Eeuwigheidszondag was konden wij in een kaars aansteken: voor iemand die je mist, voor iemand die een gebed nodig heeft! Een mooi moment.....

Misschien wil je nog éven luisteren naar dit prachtige nummer, dat we zongen,  "You Say" van Lauren Daigle :

Jeugddienst

De jeugddienstcommissie organiseert elke laatste zondag van de maand een jeugddienst.

Afwisselende en aantrekkelijke diensten met thema’s die aansluiten op de belevingswereld van onze jongeren. Dit doen we door middel van eigentijdse muziek, vaak begeleid door onze eigen band Double U, inleidingen op thema's, drama en/of cabaret.
Minimaal 1 keer per jaar vragen wij hierbij een cathechesegroep en/of jeugdclub,om zo nog meer jongeren te betrekken.
Heb jij nog nieuwe ideeën, of lijkt het jou leuk om mee te denken in onze commissie? Neem dan even contact met ons op. 

Of check onze Facebook pagina

Wij horen graag van je!

Tien tips tegen stress!

Uit de jeugddienst van zondag 28 januari 2018Stress

1. Leer plannen
Maak aan het begin van de week een planning voor de week. Wanneer ga ik wat doen? Hoeveel tijd gaan die dingen die ik wil doen me kosten? Pas op voor uitstelneigingen gedurende de week. En zorg dat er tijd over blijft om te ontspannen.

2. Leer één ding tegelijk te doen
Als je meerder dingen tegelijk doet, doe je alles met halve aandacht, en dat werkt niet.
Maar het is in de praktijk moeilijk om je op één ding te focussen. Concentratie is nooit zo moeilijk geweest als tegenwoordig, want er is heel veel afleiding, met name in de vorm van sociale media. Het werkt echter echt beter als je b.v. eerst driekwartier huiswerk maakt, en dan je berichten checkt i.p.v. alles tegelijk.

3. Leer pauze nemen
Als je driekwartier geconcentreerd gewerkt hebt, neem dan even pauze. Beter nog dan je berichten checken is het om even op te staan ,wat te drinken te pakken b.v., want daarmee geef je je hersenen lucht.

4. Zorg voor afwisseling
Wissel je activiteiten af, anders loop je het risico om opgebrand te raken. Breng tijd door met vrienden, sport, maak muziek, enzovoorts, want dat zorgt voor ontspanning.

5. Zorg voor focus
Kies. Je kunt niet alles doen. Bovendien geeft het vaak meer voldoening om één ding goed te doen, dan meerdere dingen half.

6. Leer ‘nee’ zeggen
We kunnen onze tijd vaak met veel dingen vullen. Zeg niet op alles ‘ja’, maar wees kritisch. Door ‘nee’ te zeggen tegen het één, maak je het andere mogelijk.

7. Stel grenzen aan schermen
Onderzoek heeft uitgewezen dat kinderen en tieners beter van prikkels kunnen herstellen zonder beeldscherm. Daarmee hangt de volgende tip samen:

8. Zorg voor verveling
Dan leer je namelijk om zelf te bepalen waar je aandacht naartoe gaat, in plaats van te consumeren. Zo leer je onafhankelijk van technologie na te denken en niet alles maar klakkeloos te volgen. Dat stimuleert het creatieve denkvermogen.

9. Waak voor perfectie
Het de valkuil van deze tijd om in te veel domeinen de lat te hoog te leggen. Of het nu gaat om excelleren op school, een afgetraind lichaam, of je imago op sociale media.

En voor ouders/verzorgers:

10. Geef het goede voorbeeld
‘Als ouders zelf niet voordoen wat ze hun kinderen willen aanleren, dan kunnen ze het wel vergeten.’ Kinderen leren van wat ze hun ouders zien doen, niet van wat ze zeggen.

In iets anders geloven dan jezelf vereist een zekere moed. Toch kunnen de mensen die vertrouwen op God je vertellen dat je juist door op Hem te bouwen meer moed en vrede in je hart zult vinden.