header-04.jpg

Kinderkerk

Elke zondag zijn alle kinderen die in de groepen 1 t/m 8 zitten van harte uitgenodigd bij de kinderkerk. Ze starten samen met hun ouders/verzorgers in de kerk. Vóór de schriftlezing verlaten ze samen de kerk, meestal na een kinderlied en een speciaal kindermomentje voorin de kerk met de dominee. Ze wandelen dan met zijn allen onder begeleiding van de kinderkerk-leiding naar de kinderkerk die in gebouw Rehoboth wordt gehouden.
De kinderkerk is verdeeld in 4 leeftijdsgroepen, die allemaal naar hun eigen plekje in Rehoboth gaan. Tijdens de kinderkerk wordt een vertelling uit de bijbel gedaan volgens de methode “Vertel het Maar”. Daarna wordt een leuke activiteit gedaan zoals een knutsel, puzzel, of spelletje wat meestal te maken heeft met het vertelde verhaal. De kinderen gaan weer terug naar de kerk voor de collecte en de afsluiting van de dienst. Eén keer per maand wordt er onder begeleiding in twee groepen gezongen om nieuwe liedjes aan te leren – en oude te oefenen.

Twee keer per jaar, in de periodes van Advent en voor Pasen, wordt er een project vanuit de kinderkerk georganiseerd. Tijdens deze projecten wordt er ook in de dienst extra aandacht besteed aan het projectthema. Op kerstavond vindt het kinderkerkkerstfeest plaats.

kinderkerk2

Contactpersoon voor de kinderkerk is Marleen van Luijk.

Het belang van het anker, ervaar je pas in de storm.