header-01.jpg
feed-image RSS feed

Gemeenteavond - 1 juni

Op woensdag 1 juni organiseert de kerkenraad weer een gemeenteavond. De kerkenraad heeft ervoor gekozen om een van de speerpunten uit het beleidsplan als centrale thema voor deze avond te kiezen, namelijk het thema: Jeugd.

Er is in onze gemeente in de laatste vier jaren veel veranderd. De gemeente Berkel en Rodenrijs groeit als kool met veel nieuwe wijken. Door de vestiging van vooral veel jonge mensen met verschillende kerkelijke achtergronden uit de grote steden rondom Berkel en Rodenrijs kent de gemeente de laatste jaren een aanzienlijke diversiteit in leeftijdsopbouw en in geloofsbeleving.
Daarnaast heeft in 2020 corona de wereld op haar kop gezet en is ook het kerk zijn ingrijpend veranderd. Onlinediensten zijn de norm geworden en er moest naar andere wegen gezocht worden om de onderlinge betrokkenheid te borgen. Intussen is veel ook hetzelfde gebleven, omdat de kerk waakt over een schat met eeuwigheidswaarde: het evangelie van Jezus Christus.

CorineZonnebergDe jeugd groeit op in een maatschappij waarin veel van haar wordt verwacht, die zich snel ontwikkelt en die steeds meer individualiseert. We willen de jeugd een plek bieden waar zij het evangelie hoort, zichzelf mag zijn en waar ze elkaar kan ontmoeten. Daarnaast moet de jeugd een duidelijke plek in de gemeente hebben, zodat de jeugd weet dat ze erbij hoort zoals ze zijn.

Op de gemeenteavond komt Corine Zonnenberg van Youth for Christ een presentatie over dit onderwerp geven waarna we met elkaar in gesprek gaan over de rol van de jeugd in onze gemeente. We willen wel benadrukken dat de gemeenteavond voor iedereen van alle leeftijden is! We hopen dat er op deze avond zo vooral gesprekken tot stand komen tussen gemeenteleden van alle leeftijden, dus van jong tot oud(er).  

 MStougie

 

 

Aan het begin van de gemeenteavond zullen we op een ludieke manier nog nader kennis maken met ds. Martina Stougie – de Wit.

De gemeenteavond begint om 20.00 uur en vanaf 19.30 is Rehoboth open. De gemeenteavond zal rond 21.30 worden afgesloten, waarna het nog mogelijk is om elkaar verder te spreken en te ontmoeten onder het genot van een drankje.

Intrede ds. M. Stougie-de Wit

Op D.V. zondag 5 juni zal ds. Martina Stougie-de Wit uit Eastermar in een feestelijke dienst aan onze gemeente verbonden worden als predikant naast ds. Aaldert Gooijer. Met haar komst naar Berkel en Rodenrijs is de vacature van ruim een jaar gelukkig verleden tijd.

MStougieU bent van harte uitgenodigd deze dienst bij te wonen.
Let u op de afwijkende aanvangstijd: de dienst begint om 11.15 uur.
Voor de kinderen tot 4 jaar is er crèche in Rehoboth; voor de kinderen uit groep 1 t/m 8 is er kinderkerk.
Aansluitend aan de dienst is er gelegenheid om bij de koffie op het kerkplein (bij slecht weer in zalencentrum Rehoboth) de nieuwe predikant en haar gezin te groeten.

ECHT Dauwtrappen 2022 – Samen genieten van God’s Schepping

20220526 dauwtrappenv2

Hoera! Na 2 alternatieve online dauwtrapjaren, kunnen we nu weer op de traditionele manier gezamenlijk dauwtrappen en ontbijten voorafgaand aan de kerkdienst op Hemelvaartsdag, 26 mei!

We verzamelen om 06.30 uur bij Marinus Ponse, Meerweg 59a waar er koffie, thee en een versnapering voor onderweg wordt uitgedeeld. 06.45 starten we met lopen, 07.45 zijn we terug bij Marinus en gaan we door naar Rehoboth voor het ontbijt. Kom bij voorkeur op de fiets, fietsen kunnen bij Marinus op het erf geplaatst worden. Kom je met de auto, parkeren kan op de parkeerplaats tegenover de Hichte op de Kleihoogt 1.

Om 08.00 uur zijn we bij Rehoboth voor een overheerlijk gezamenlijk ontbijt. Mocht je niet kunnen wandelen maar wel willen ontbijten, dat kan natuurlijk ook. De kerkdienst is als gebruikelijk om 09.00. Ook de jeugd is van harte welkom, we hebben een paar chille opdrachten voor jullie bedacht, je hoeft niet met je vader en moeder mee te sjokken!

Opgeven bij Manon Pannekoek. We hopen natuurlijk weer op een geweldige opkomst en kijken uit naar een gezellig en warm samenzijn in een prachtig voorjaarszonnetje.

Jeugdmusical Wie de schoen past!

2022 Jeugdmusical Wie de schoen pastNa het grote succes van de jeugdmusical Esther willen we opnieuw een jeugdmusical te organiseren. We hebben gekozen voor "Wie de schoen past”. Uiteraard wordt het verhaal ondersteund door prachtige liedjes, dus behalve toneelspelers zoeken we ook koorleden en kinderen die het leuk vinden om te dansen. Lijkt het je ook een superleuk idee en ben je tussen de 6 en 17 jaar? Doe mee!

Informatiebijeenkomst musical: 22 mei 11.15 uur in de Ark
Audities voor solo zingen: 17 juni 19.00 – 20.00 uur
Start repetities: 26 augustus 18.45 – 20.15 uur
Uitvoeringen: weekend van 25 – 27 november 2022

Mocht je nu denken: “Wat jammer dat ik te oud ben voor dit spektakel!”. Natuurlijk zijn er genoeg andere dingen te regelen, waardoor je er toch bij betrokken bent! Wat dacht je van hulp bij: kleding, toneel, reclame, sponsors zoeken, decor bouwen, catering tijdens repetities en optredens, fotografie en film, er is meer dan genoeg te doen. Ook dan ben je van harte welkom op de presentatie van “Wie de schoen past” op 22 mei!

Met vragen kun je uiteraard bij ons terecht, dat kan ook via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit emailadres mag je ook gebruiken als je niet kan op 22 mei en wel heel graag mee wil doen!

Marjolijn van der Hoek
Jeroen Meijburg
Marijke Halmav
Ineke Scherpenisse
Corien Hoogerbrugge

HIKE 25 juni

hikeIn 2019 was er voor het laatst een HIKE die georganiseerd is vanuit de Ark, door de coronapandemie was het de afgelopen twee jaar niet mogelijk, maar we mogen weer gelukkig. Ook nu vinden wij het leuk als er gemeenteleden uit de dorpskerk deelnemen aan de HIKE.

Bij de HIKE loop je in een team van 6 tot 8 deelnemers. Bij het startpunt ontvangt het team de route. Tijdens de route kom je posten tegen, die door gemeenteleden zijn bemenst en van hen krijg je actieve opdrachten om in teamverband uit te voeren en daarmee kan je punten verdienen. Zo zal er een ook vragenlijst zijn, de vragen mag je onderweg met elkaar oplossen. Ook hiermee zijn punten te verdienen.

De teams starten ’s morgens met tussenpozen (zodat zij elkaar niet voor de voeten lopen) na elkaar en komen zij elkaar gedurende de dag niet allemaal tegen. Om de HIKE-dag met elkaar af te sluiten zal de laatste opdracht aan het begin van de avond bij De Ark worden gehouden en zal daarna ook de prijsuitreiking plaatsvinden. Kortom de hele dag in beweging en met elkaar deze dag afsluiten met het delen van alle belevenissen van die dag.

De HIKE duurt circa 6 uren (wandelen, opdrachten, pauzes enz.)

Voor deelname aan de HIKE zal per persoon inschrijfgeld nodig zijn. We proberen deze kosten zo laag mogelijk te houden. Hier zullen we je later over informeren.

SAVE the date:

25 juni 2022 – HIKE

Dus……schrijf 25 juni in je agenda.

 Inschrijven voor de HIKE: dat kan vanaf nu.

Schrijf je in met een team, of schrijf je individueel in, dan zoeken wij een team voor je.
Is een dag wandelen te lang en wil je wel deze HIKE-dag meemaken: dat kan: wij hebben ook mensen nodig die op de posten willen staan. Ook hiervoor kun je je aanmelden.

Je kunt je inschrijven door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mocht je nog vragen etc. hebben, neem gerust contact met ons op.

We zijn vol enthousiasme al bezig met de organisatie en zijn heel benieuwd naar jullie reacties.

Jan van den Beukel
Aafke Neelis
Corien Hoogerbrugge (06-81 21 11 14)

 

Herdenkingsdienst en bloemlegging op 4 mei

nationaalfonds fakkel2Evenals vorige jaren worden op 4 mei tijdens de Dodenherdenking namens de kerken bloemen gelegd bij het Nationale Monument op de algemene begraafplaats aan het Plein 1945-1995 en ook bij het Indië-monument aldaar.
We herdenken dit jaar het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog, 77 jaar geleden en vieren dat we sindsdien weer in vrijheid leven.

Voorafgaand aan de bloemlegging zal een door de plaatselijke kerken georganiseerde herdenkingsdienst om 19.00 uur plaatsvinden in de Dorpskerk, Kerksingel 1. In deze dienst - met als thema “Vrijheid in verbondenheid” - zal diaken F.J. Vrijburg van de Parochie Christus Koning, Onze-Lieve-Vrouw-Geboortekerk voorgaan. Muzikale begeleiding wordt verleend door Matthijs Breukhoven op het orgel en Nelline Breukhoven-van Liere, blokfluit.
Afgevaardigden vanuit deelnemende kerken in Berkel & Rodenrijs hebben de dienst voorbereid en zullen deze herdenkingsdienst mee uitvoeren. U wordt hiervoor van harte uitgenodigd.
Bij de uitgang zal na afloop een collectie gehouden worden voor de vluchtelingen uit Oekraïne.

Aansluitend zal de stoet vanuit de Dorpskerk naar de begraafplaats worden geformeerd. De kerkgangers worden verzocht zich hierbij aan te sluiten.

 

Note bij de collecte:

De RK parochie Christus Koning (Lansingerland en Pijnacker/Nootdorp) heeft contact met de Poolse parochie St Jozef, in Przemysl, 10 km van de grens met Oekraïne. Daar worden vluchtelingen opvangen en krijgen ze voeding, kleding en tijdelijk onderdak en worden ze geholpen met het vinden van onderdak elders.

Aaldert Gooijer in gesprek met lijsttrekkers uit Lansingerland over het thema bezieling.

ds. Stougie-de Wit heeft beroep aanvaard

Op zaterdag 15 januari heeft de kerkenraad een beroep uitgebracht op ds. Stougie-de Wit uit Eastermar. Ondertussen heeft zij op vrijdag 21 januari nader kennis gemaakt met de kerkenraad en vertegenwoordigers van het jeugdwerk, het kringwerk en de verschillende commissies uit onze gemeente. 

Op 29 januari heeft ds. Stougie-de Wit laten weten dat ze beroep van onze gemeente met vreugde en dankbaarheid heeft aanvaard.

We zijn de beroepingscommissie erg dankbaar voor hun zorgvuldige en zorgzame aanpak.

De kerkenraad en ds. Stougie-de Wit kijken uit naar een goede samenwerking de komende jaren.

 

met een groet de kerkenraad

Kerkdiensten bezoek weer mogelijk - update 17 Februari

Beste Gemeenteleden,

Door versoepeling van coronamaatregelen gelden met ingang vanzondag 27 februari in de kerk geen beperkingen meer voor het aantal kerkgangers, omdat de verplichting tot het bewaren van 1,5 meter afstand dan is vervallen. U hoeft zich dus niet meer vooraf aan te melden als u de kerkdienst wilt bezoeken, u kunt uw jas weer in de garderobe laten en ook de mondkapjesplicht is vervallen.

We blijven nog wel even digitaal collecteren. Met de appostel app kan dat heel gemakkelijk klik hier voor meer informatie. 

Als u er om persoonlijke redenen tegenop ziet de kerkdienst te bezoeken nu alles weer is vrijgegeven, dan bieden de avonddiensten u alsnog een goede mogelijkheid tot kerkbezoek, omdat het aantal kerkgangers dan gering is. Ook zullen de kerkdiensten zoals voorheen online te volgen zijn.
Ook voor de overige kerkelijke activiteiten vervallen de beperkingen.

We hopen jullie snel weer in de kerk te mogen ontmoeten. 

De kerkenraad.

 

Achter de wolken schijnt Gods liefde.