header-05.jpg
feed-image RSS feed

Lezers-enquête over het vernieuwde CONTACT

Sinds september 2016 zit ons kerkblad in een nieuw jasje. Nu is het tijd om te inventariseren wat u, de lezer, van het vernieuwde kerkblad vindt. Daarom houden we, samen met de Protestantse Kerk in Nederland, een enquête. Doet u mee? Dat kan tot 15 januari.
Het project Kerkblad 2017 van de PKN stelt ons in staat om onder begeleiding van het bureau voor geloofscommunicatie De Zalige Zalm, het kerkblad zo te vernieuwen dat het niet alleen voor de trouwe lezers maar ook voor de mensen met wat meer afstand tot de kerk een lezenswaardig blad is. Met nieuwe onderwerpen en rubrieken, full colour en in een nieuwe lay-out. We kunnen ook ervaren hoe de combinatie werkt van communicatie via een kerkblad en digitaal via de kerk-app Protestant.
Als redactie streven we ernaar dat u het kerkblad graag leest en u daardoor betrokken voelt bij onze gemeente. We horen graag hoe u het kerkblad nu ervaart. U bent uitgenodigd om mee te doen aan een lezersonderzoek.
Klik daartoe op bijgaande link om de vragenlijst te kunnen beantwoorden.
(Omdat andere kerken pas in het voorjaar met het project om het kerkblad te vernieuwen zijn gestart, gaat het in deze enquête over de laatste 6 nummers van CONTACT. In vergelijking met hoe ons blad er uit zag tot juli 2016.)
In het voorjaar laten wij u weten wat de belangrijkste uitkomsten van dit onderzoek zijn.

start enquête hier

Jeugdmusical Esther

dagboekvanesther3

In een eerdere uitgave van ons kerkblad heeft u kunnen lezen van onze jeugdmusical Esther. Esther is een coproductie van de Dorpskerk en de Ark. Dit prachtige verhaal gaat over een heel gewoon meisje, dat verkozen wordt tot koningin. De musical wordt gespeeld door jongeren, maar is voor alle leeftijden boeiend. 

De uitvoeringen worden gehouden op 27 en 28 januari. Kaartjes zijn gratis en nu al te reserveren via ons emailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wees er op tijd bij, want het gaat hard!

In de afgelopen maanden is er hard gewerkt: er zijn audities gehouden, de repetities zijn gestart, de eerste liedjes geoefend. Natuurlijk zijn er ook al solo’s gezongen en we kunnen u verklappen dat dat al heel goed gaat. Niet alleen de kinderen zijn enthousiast, er zijn inmiddels ook veel volwassenen te hulp geschoten. Elke vrijdag staat er wat te drinken en te eten klaar, er wordt gewerkt aan kleding en decor, er worden sponsors gezocht en er is een prachtig logo gemaakt.

Natuurlijk worden er bij dit soort uitvoeringen behoorlijke kosten gemaakt. We zijn blij dat de gezamenlijke kerkenraden garant willen staan, maar zullen er alles aan doen om de kosten te minimaliseren. Zo wordt er een collecte bij de dagboekvanesther2uitgang gehouden ter bestrijding van de onkosten. Zoals altijd hopen we dat de opbrengst “niet rinkelt, maar ritselt!”
Verder zijn we op zoek naar sponsors. Mocht u een bedrijf hebben of kennen en hierin geïnteresseerd zijn, dan kunt u contact opnemen via het eerder genoemde emailadres. Dit moet vanwege het maken van het programmaboekje voor 1 december gebeuren. Uiteraard krijgen de sponsors een mooi plekje in ons programmaboekje.
Ook als u geen bedrijf hebt, kunt u ons helpen. Tijdens de pauzes hopen we taart en cake te verkopen. Ook de opbrengst hiervan is om onze onkosten te verminderen. Wilt u een taart of cake voor ons bakken, dan kunt u dit aan ons doorgeven als u ons ziet. Uiteraard mag u ook hiervoor ons emailadres gebruiken.

Marjolijn van der Hoek, Jaco van Elst, Jeroen Meijburg, Marijke Olsthoorn, Riette Joosse, Marloes Rodenburg, Corien Hoogerbrugge en Mariette Zeillemaker
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wilt u op de hoogte blijven van de vorderingen wordt dan lid van onze facebook https://www.facebook.com/KindermusicalEsther/

HELP, niet weggooien!!!!

In de komende tijd van feestdagen en gezellig veel post willen we u vragen om de kaarten en postzegels niet weg te gooien maar mee te nemen naar de kerk en daar in de houten zuilen bij de deur te deponeren. U heeft er niets meer postzegelsaan maar het levert best veel geld op wat goed besteedt wordt door Kerk in Actie. Help ons helpen!
Alvast hartelijk bedankt namens de zendingscommissie.

 

Wat is dat eigenlijk, geloven?

Geloven wordt in ons gewone taalgebruik vaak gezet tegenover weten. Om een voorbeeldje te gebruiken: ik geloof dat de bus om 14.30 komt, maar ik weet het niet zeker. Ik moet het even opzoeken.

Lees meer

De kerk als tempel

De kerk als tempel is een vergelijking die wat minder opzienbarend is dan die van de kerk als ziekenhuis, sportschool of theater. Toch zit er nog genoeg licht tussen 'kerk' en 'tempel' om relevant te zijn. In de vergelijking zal het vooral om de tempel als gebouw en het kerkgebouw gaan. Daar is uiteraard niet alles mee gezegd als het om de kerk gaat, daarom is het ook maar één van de vergelijkingen, maar wel een die wat toevoegt.

Lees meer

  • 1
  • 2

Als God ons over rotsachtige wegen laat gaan,
zorgt hij ook voor stevige schoenen.