header-07.jpg
feed-image RSS feed

Aan tafel met Luther en … (25 oktober)

25 oktober: Jean Jacques Suurmondmaarten luther

In de afgelopen maanden hebben we als Dorpskerk en Ark (Protestantse Kerk in Nederland) twee avonden georganiseerd naar aanleiding van 500 jaar Reformatie. Deze avonden waren bedoeld als een knipoog naar Luthers beroemde tafelgesprekken: ze bestonden uit een maaltijd (soep en pizza) en een inhoudelijke bijdrage. De derde en laatste avond wordt gehouden op woensdag 25 oktober; in De Ark, Oranjestraat 2, aanvang 19.00 uur. Spreker is Jean-Jacques Suurmond, theoloog en columnist bij het dagblad Trouw. Hij zal met ons nadenken over de vraag welk kernthema van de reformatie van groot belang is voor de kerk van vandaag. We starten om 19 uur met de soep en we zijn rond 21 uur klaar met de pizza en het inhoudelijke programma. Welkom! De kosten voor deze avond zijn ongeveer € 5,00.

Wel even opgeven ( voor 22 oktober) klik hier om te registeren

Met een hartelijke groet,

ds. Antoinette van der Wel en ds. Aaldert Gooijer

pizza 3006 300x300tomaten creme soep witte bonen

Wat is dat eigenlijk, geloven?

Geloven wordt in ons gewone taalgebruik vaak gezet tegenover weten. Om een voorbeeldje te gebruiken: ik geloof dat de bus om 14.30 komt, maar ik weet het niet zeker. Ik moet het even opzoeken.

Lees meer

De kerk als tempel

De kerk als tempel is een vergelijking die wat minder opzienbarend is dan die van de kerk als ziekenhuis, sportschool of theater. Toch zit er nog genoeg licht tussen 'kerk' en 'tempel' om relevant te zijn. In de vergelijking zal het vooral om de tempel als gebouw en het kerkgebouw gaan. Daar is uiteraard niet alles mee gezegd als het om de kerk gaat, daarom is het ook maar één van de vergelijkingen, maar wel een die wat toevoegt.

Lees meer

Berkel en Rodenrijs is de Honderdste gemeente die aan de slag is met de app Protestant

100

De Hervormde Gemeente te Berkel en Rodenrijs is de honderdste gemeente van de Protestantse Kerk in Nederland die de app Protestant gebruikt om te communiceren met de gemeenteleden. De Zalige Zalm ontwikkelde deze kerk-app voor de Protestantse Kerk in Nederland.
Met de app Protestant kan iedere kerkelijke gemeente de eigen nieuwsberichten, agenda-items, contactgegevens, foto’s etc. via smartphone en tablet onder handbereik van haar kerkleden en belangstellenden brengen. Bovendien is landelijk nieuws van Protestantse Kerk in Nederland, Kerk in Actie en JOP ook binnen de app te bekijken. De protestantse gemeentes reageren positief op de mogelijkheden die de app biedt en het aantal gebruikers groeit gestaag.
Collectefunctie
Sinds kort is de app Protestant uitgebreid met een collectefunctie. Gemeentes die de app Protestant gebruiken, kunnen via de app bijdragen vragen voor de zondagse collecte, of voor projecten van de diaconie of de wijkkas. Ook het werk van Kerk in Actie kan via de app worden gesteund. Deze collectefunctie is ontwikkeld in samenwerking met Buckaroo/Billinghouse. Op een eenvoudige en snelle manier is het hierdoor mogelijk om mobiel te doneren via iDEAL. De gemeentes bepalen zelf voor welke collecte of ander doel een gift wordt gevraagd.

Promotievideo app Protestant

Het landelijk dienstencentrum van de Protestantse Kerk heeft een promotiefilm laten maken om de app bij de gemeentes onder de aandacht te brengen. In een korte en krachtige promotievideo vertellen gebruikers en beheerders van de app uit verschillende gemeentes hoe zij de app gebruiken en welke voordelen het hun biedt.eente, inclusief btw. Daarmee is het veruit de goedkoopste en gebruikersvriendelijkste app voor kerkelijke gemeentes. De app is gratis te downloaden voor de gebruikers.

Voor alle informatie: www.protestantsekerk.nl/app en De Zalige Zalm

Voor vragen over de app binnen de Hervormde gemeente Berkel en Rodenrijs kunt u een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Gebed is de sleutel van de morgen en de grendel van de avond.